Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία – Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου

10/06/2023 | 09:53

Στις 31 Ιουλίου 2023, στις 15:00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Πώς θα πληρωθεί ο φόρος

Παρά την παράταση στην υποβολή, δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Ιουλίου, ακόμη και για όσους υποβάλλουν τελευταία στιγμή, μέσα στον Ιούλιο, τη δήλωση τους. Έτσι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις31 Ιουλίου.

Πόσοι πληρώνουν

Σχεδόν τρεις στους δέκα, το 29,89% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος.

Σε 462.879 δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 383,15 εκατ. ευρώ ή 828 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος:

  • Εφάπαξ με έκπτωση 3% έως 31 Ιουλίου 2023.
  • Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως 31 Ιουλίου 2023 και την τελευταία έως 29 Φεβρουαρίου 2024.
  • Σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με την πάγια ρύθμιση.
  • Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο με πλαστικό χρήμα θα κερδίσουν και την έκπτωση 3% που προβλέπεται στην εφάπαξ οφειλή.

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο