Φωκίων Ζαΐμης: «Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό παράκτιο μέτωπο»

Στο ζήτημα της υποβάθμισης των ακτογραμμών, το οποίο αποτελεί ένα σοβαρό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για την Αχαΐα, μια περιοχή με εκτεταμένο παράκτιο μέτωπο,εστίασε κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο του  3ου Διεθνές Συνεδρίου «Design and ManagementofPort, Coastl and Offshore Works (DMPCO) 2025», που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Γίνεται  μια προσπάθεια ανάτασης και ανάπλασης ακτών, όπως του Ρίου, Αγίου Βασιλείου και Βραχναιίκων. Η συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιο Δήμα για το σκοπό αυτό είναι εξαιρετική», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιχειρεί να διαχειριστεί την κατάσταση με την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνολογία AI σε παράκτιες εφαρμογές.  «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα για να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό παράκτιο μέτωπο. Η διατήρηση και αναβάθμιση της ακτογραμμής της Αχαΐας είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του φυσικού μας «πλούτου» και της τουριστικής ανάπτυξης. Η βοήθεια του Πανεπιστημίου Πατρών σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πολύτιμη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και  πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από τις  7 έως 9 Μαΐου 2025 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία