Φοιτητές τσικνίζουν τα πτυχία τους στην “Ταβέρνα Μητσοτάκης”

07/03/2024 | 18:14

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών στην πλατεία Καμάρας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια που τίθεται προς ψήφιση αύριο στη Βουλή. Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, φοιτητές έχουν ανάψει ψησταριά και καίνε συμβολικά τα πτυχία τους, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποβάθμιση των σπουδών τους.

«Ταβέρνα Μητσοτάκης Α.Ε, το δίκτυο οργάνωσε σήμερα αυτή την παρέμβαση για να δείξουμε ότι τα πτυχία μας δεν θα υποβαθμιστούν, δεν θα δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς αύριο με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας απ’ όλη την Ελλάδα, θα βουλιάξουμε την Αθήνα, το Σύνταγμα και τα Προπύλαια και θα στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσει. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι δημόσια και θα παραμείνουν δημόσια, ενώ παράλληλα απαιτούμε να είναι και πραγματικά ποιοτικά και όχι έτσι όπως τα θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ο φοιτητής Μιχάλης Καζάκος από το δίκτυο προοδευτικών αριστερών. «Σήμερα έχω για 10.000€ Ιατρική. Ένα και να καίει… Σήμερα ξεπουλήσαμε, αύριο τους ακυρώνουμε τα σχέδια», συμπλήρωσε.

φωτό thessnews

foititikanea.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης