Φώφη Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε στο λαϊκισμό και τις συντηρητικές πολιτικές να διαλύσουν την Ευρώπη

28/06/2016 | 19:12

Από τις Βρυξέλλες όπου μετέχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε, ότι «δεν θα επιτρέψουμε στο λαϊκισμό και τις συντηρητικές πολιτικές να διαλύσουν την Ευρώπη. Μετά το πρώτο σοκ από το Brexit, χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και γενναίες δράσεις, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα τώρα, κοινωνική προστασία για όλους και χρηματοδότηση για ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Αν νοιαζόμαστε όμως πραγματικά για ένα ασφαλές μέλλον με προοπτική, να τολμήσουμε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησαν οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες που οραματίστηκαν το κοινό μας σπίτι. Όσο για μας, τους σοσιαλιστές, έχουμε ευθύνη να προωθήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις  για να εξασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς κράτη-μέλη δύο ταχυτήτων».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι το Brexit δεν προέκυψε ως «κεραυνός εν αιθρία», αλλά πως είναι το αποτέλεσμα συντηρητικών πολιτικών που δημιούργησαν ανασφάλεια, μεγάλωσαν τις ανισότητες μεταξύ χωρών και περιφερειών, όξυναν αντιθέσεις και απογοήτευσαν λαούς.«Οι ηγεσίες της Ευρώπης δεν είναι άμοιρες ευθυνών για την κατάσταση. Είναι ώρα περίσκεψης και επαναξιολόγησης της συνολικής πορείας» σημείωσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη με 4 κύριους άξονες:

-Ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικατάσταση των πολιτικών λιτότητας.

-Ισχυρό αναπτυξιακό σοκ για την Ευρώπη με ολοκληρωμένες πολιτικές ανάπτυξης, απασχόλησης, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων.

-Ενίσχυση της δημοκρατίας, αποκέντρωση, ολοκλήρωση της ΟΝΕ, προώθηση της κοινής άμυνας και κοινής μεταναστευτικής πολιτικής.

-Σύγκληση μιας νέας ευρύτερης σύνθεσης συνέλευσης ( Convention) για να επεξεργαστεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που υπερβαίνουν τις σημερινές συνθήκες (με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κρατών, των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ