Φαούτσι για τις ΗΠΑ: Μπορεί να έχουμε 100.000 κρούσματα την ημέρα

30/06/2020 | 22:40

Από τα 40.000 νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φθάσουν τα 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως, εφόσον δεν υπάρξουν νέες παρεμβάσεις για την αναχαίτιση του κορονοϊού και οι πολίτες δεν τηρούν τις οδηγίες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης της μάσκας, προειδοποιεί ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν φθάσουμε τα 100.000 την ημέρα, εάν δεν αντιστρέψουμε την τάση», δήλωσε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Ανησυχώ πάρα πολύ, καθώς η κατάσταση θα μπορούσε εξελιχθεί πολύ άσχημα».

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος αρνήθηκε να κάνει κάποια πρόβλεψη σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει το τωρινό κύμα, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης των Ασθενειών, στη χώρα ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει μεταξύ 130.000 και 150.000 έως τις 18 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βασίζονται στη διαθεσιμότητα ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ενάντια στην Covid-19, επισήμανε ο Φάουτσι.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια διαθέσιμα για όλους σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας, προτού προσθέσει πως «δεν υπάρχει εγγύηση… ότι θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο».

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη – Κατάσταση συναγερμού για 4 Περιφέρειες, στο “πορτοκαλί” η Δυτική Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί οφθαλμικές σταγόνες – Κίνδυνος μικροβιακής μόλυνσης του προϊόντος

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στον Παιδικό Σταθμό της Ιερά Μητροπόλεως Πατρών

Τρεις νεκροί ναυτικοί στο ελληνόκτητο πλοίο Eternity που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι

Ματίας Αλμέιδα: «Ελπίζω να ζήσω τη Σεβίλλη της δόξας»

Παρέμβαση Αντώνη Χαροκόπου στον ΚΟΔΗΠ: Τι γίνεται με το κτίριο της πρώην Δομής ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος;

Υπόθεση Μουρτζούκου: «Επιτέλους νιώθω δικαίωση» – Τί λέει η μητέρα του 6μηνών βρέφους

Oι εκδηλώσεις με την Πολυφωνική Πατρών