“FAMEROAD”: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τουριστική ταυτότητα της Αιγιάλειας

21/09/2020 | 14:50

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου «FoodArtMovementEnergy – theRoadtoCountryExperience» στους πολίτες και τους φορείς της περιοχήςπραγματοποιήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλη Χριστόπουλο, την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, στο εστιατόριο Λιόπετρο. Σε αυτήν την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που οι διοργανωτές (ΔΗΚΕΠΑ και Δήμος Αιγιαλείας) φρόντισαν να γεμίσει με απολαυστικές γεύσεις και εξαίσιες μουσικές, παρουσιάστηκαν από τους συνεργάτες τουERFC, του άλλου Έλληνα εταίρου του έργου FAMEROAD, οι πρώτες ιδέεςπου έχουν υποβληθεί από Φορείς, Ενεργούς Πολίτες, Εταιρίες και Συλλόγους,με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην Αιγιάλεια. Οι ιδέες και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί βρίσκονται στη σελίδα https://fameroad.eu/submissions/. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις είναι στα αγγλικά δεδομένου ότι στοχεύουν σε διεθνές κοινό.

Μετά την ευρεία αποδοχή και τη θετική αντιμετώπιση του Δημόσιου Διαλόγου, προσκαλούνται και άλλοι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προτάσειςστην ιστοσελίδα του έργου www.fameroad.eu. Η κατάθεση των προτάσεων μπορεί να γίνει είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, στην αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται στην αρχική ιστοσελίδα του έργου.

Το FAMERoad στον επόμενο τόνο, θα προσκαλέσει σε συζήτηση (στρογγυλή τράπεζα)όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν καταθέσει την ιδέα τους, εστιάζοντας στηνυλοποίηση των προτάσεών τους και στις δυνατότητες ανάδειξης της περιοχής σε τουριστικό προορισμό.

 

Το FAMEROAD είναι ένα από τα  έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος InterregV-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον καθορισμό μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας για την προώθηση μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των περιοχών αυτών.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο η εκπαιδευτικός Καίτη Μαυράκη, σύζυγος του πνευμονολόγου Γιάννη Λύχρου

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ