Φ. Ζαΐμης: Στην Αχαϊα κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ – Ξεκινά η επίσημη καταγραφή των αναγκών μετά τις φωτιές

Στην Αχαΐα βρίσκεται από σήμερα κλιμάκιο επιστημόνων της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), προκειμένου τα επόμενα 24ωρα να βρεθούν στα σημεία των πυρκαγιών και να καταγράψουν όλες τις ανάγκες και τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν.

Το κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ βρέθηκε στην περιοχή μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης και συμμετείχε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, με παρόντες επίσης τον Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Πατρέων κ. Παναγιώτη Μελά και τους Προϊσταμένους της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Αχαΐας  και του Δήμου Πατρέων.

Ο κ. Ζαϊμης ενημέρωσε τους γεωλόγους του ΕΑΓΜΕ για τα δύο «μέτωπα» πυρόπληκτων περιοχών, όπου θα χρειαστεί να γίνει λεπτομερής καταγραφή των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές, δηλαδή την περιοχή Μποζαϊτικα, Σελλά, Βούντενη κτλ και την περιοχή από το Θεριανό και την ΒΙ.ΠΕ. έως τα Τσουκαλεϊκα, τα Καμίνια, την Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο.

Ο κ. Ζαϊμης δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση: «Το κλιμάκιο των ειδικών του ΕΑΓΜΕ θα παραμείνει στην Αχαΐα έως και το ερχόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, χαρτογραφώντας πλήρως τα αποτελέσματα των πυρκαγιών και τις ανάγκες που πλέον υπάρχουν. 

Ημέρα κατά του AIDS
01/12/2025 | 20:05

Πάτρα: Νέο πλήγμα για την οικογένεια Λιοπέτα – “Εσβησε” η 26χρονη Δήμητρα – Αύριο η κηδεία της

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά

Πάτρα: Νεκρός βρέθηκε 41χρονος – Τι “έδειξε” η έρευνα της Αστυνομίας