Εξιχνιάστηκαν έξι απάτες ύψους 20.330 ευρώ στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν έξι απάτες ύψους -20.330- ευρώ στην Ηλεία.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ατόμων και σχηματίστηκε δικογραφία σε
βάρος τους για διάπραξη απατών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, έξι απάτες που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο του 2024 στην Αμαλιάδα και στα Σαβάλια.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απατών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε βάρος πέντε ημεδαπών ατόμων (τρεις άνδρες – δυο γυναίκες), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου 2024 οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες και προσποιούμενοι τους λογιστές, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται επίδομα, απέσπασαν από τους παθόντες τους κωδικούς και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν μεταφορές μέσω εμβασμάτων του συνολικού χρηματικού ποσού των -14.176- ευρώ, καθώς και συναλλαγές σε ηλεκτρονικά καταστήματα, συνολικής αξίας -6.154- ευρώ. 

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των περιστατικών απατών και την ταυτοποποίηση των κατηγορούμενων. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας / Παράλληλη έδρα Αμαλιάδας.

Πάτρα: Νταλίκα παρέσυρε γυναίκα! ΦΩΤΟ ΣΟΚ

Πάτρα: Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα στα Δεμένικα – Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Μανέτας

Ακυβέρνητο σκάφος στο Αίγιο

Πάτρα: Δικυκλιστής έπεσε στις μπάρες του τρένου και τραυματίστηκε

Τραγωδία: ΙΧ καρφώθηκε σε ελιά, νεκρός ένας ανήλικος!

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Μακύνεια Ναυπακτίας – Ήχησε το 112 – ΝΕΟΤΕΡΑ – ΦΩΤΟ ΚΑΙ BINTEO

Πάτρα: Άφησε τον 3χρονο γιο του μόνο του στο πεζοδρόμιο και συνελήφθη