«Εξαφανίστηκαν» 36 αθλητές όταν εμφανίστηκαν ελεγκτές ντόπινγκ

17/01/2018 | 19:56

Περισσότεροι από 30 Ρώσοι αθλητές επικαλέστηκαν ασθένεια και απέσυραν τη συμμετοχή τους λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων τους, όταν έκαναν την εμφάνισή τους στο στάδιο οι ελεγκτές αντιντόπινγκ (Rusada) σε μια τοπική διοργάνωση στίβου στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

Τοπική εφημερίδα έγραψε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνολικά 36 αθλητές αποφάσισαν να μην κατεβούν στους αγώνες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν διαπίστωσαν την άφιξη ελεγκτών του Rusada.

Μεταξύ αυτών που απέσυραν τη συμμετοχή τους ήταν και η Ναταλία Αριστάρκοβα, που ειδικεύεται στα 3.000μ στιπλ και ήταν το φαβορί για τη νίκη στο αγώνισμα, μετά και το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε τον Δεκέμβριο με 9:06.01, επίδοση που αν αναγνωριστεί από την IAAF, θα την φέρει μέσα στις 10 καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών στον κόσμο.

Η πειθαρχική επιτροπή της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου ξεκίνησε ήδη να ερευνά την υπόθεση κι έχει ζητήσει πληροφορίες για τους αθλητές οι οποίοι απέσυραν τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους.

«Με την ολοκλήρωση της έρευνας η πειθαρχική επιτροπή θα επιβάλει τις κατάλληλες κυρώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου, η οποία όπως έγινε γνωστό, έχει ζητήσει από τον Rusada να επικεντρώσει τους ελέγχους στα περιφερειακά ρωσικά πρωταθλήματα και ειδικά στους αγώνες νέων.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ