Εύβοια: Συνελήφθη 52χρονος για την φωτιά

05/07/2025 | 18:22

Ένας 52χρονος συνελήφθη ως ύποπτος υπαίτιος της πυρκαγιάς που από τις 08:00, σήμερα το πρωί βρίσκεται σε ύφεση στην Κάρυστο, στην Εύβοια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη για την πραγματοποίηση εργασιών με χορτοκοπτικό, το οποίο φαίνεται ότι ξεκίνησε την πυρκαγιά.

Η φωτιά στην Εύβοια

Ενισχύσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έφτασαν στην περιοχή από τη Λαμία, την Πάτρα,  την Τρίπολη, την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 3:30 τα ξημερώματα με οδηγία οι κάτοικοι των Τσακαίων, να απομακρυνθούν προς Νέα Στύρα. Οι περισσότεροι όμως αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στα Μεσοχώρια έμειναν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, ενώ οι φλόγες έκαιγαν χαμηλή βλάστηση στις πλαγιές των χωριών της Καρύστου.

«Δεν φεύγουμε γιατί έχουμε τα ζώα, τα πρόβατα και την περιουσία μας. Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, δεν έχουν καθαρίσει χωράφια, δεν έχει γίνει προεργασία ώστε σε αυτή την στιγμή να περιορίσουμε την φωτ», είπαν κάτοικοι στην ΕΡΤ.

Απανθρακώθηκε νεαρός σε σοκαριστική μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Monokini: Το πιο αποκαλυπτικό ολόσωμο του φετινού καλοκαιριού

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ για εικονικά τιμολόγια: Πρόστιμα 138 εκατ. ευρώ – Η παραβατικότητα ανά κλάδο

Ένας στους τρεις ανθρώπους στη Γάζα περνά μέρες χωρίς να φάει

Τουρκία: Συνελήφθησαν άλλοι τρεις δήμαρχοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ρούμπιο: «Ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Κόνι Μεταξά για Μάριο Καπότση: «Μου λένε ότι σώθηκε το παιδί – Αλήθεια δε με νοιάζει» ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το εξάμηνο του 2025