Ευρωμπάσκετ γυναικών: «Αέρας» η Γαλλία, 111-37 την Ελβετία

21/06/2025 | 19:32

Αήττητη και με… κρότο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025 η Γαλλία. Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας και της Ελλάδας, σήμερα, στην 3η και τελευταία αγωνιστική της Α΄ φάσης συνέτριψε με κατοστάρα (111-37) τον «αδύναμο κρίκο» του 1ου Ομίλου, Ελβετία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Παρισιού, Γαλλία, παρούσα στο βάθρο στα τελευταία οκτώ Ευρωμπάσκετ και φαβορί για μετάλλιο και φέτος στο Φάληρο, με 3-0 κατέλαβε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου. Οι «μπλε» στα προημιτελικά θ’ αντιμετωπίσουν τον ηττημένο του αγώνα Ιταλία-Λιθουανία που αρχίζει απόψε στις 22:00, δηλαδή τον 2ο του 2ου ομίλου.

Τον νικητή του αγώνα Ιταλία-Λιθουανία θ’ αντιμετωπίσει στα προημιτελικά η 2η του 1ου ομίλου, δηλαδή είτε η εθνική Ελλάδας, όπως εύχονται οι Έλληνες είτε η Τουρκία, κάτι που θα κριθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΣΕΦ στις 20:30 απόψε.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι «τρικολόρ όχι μόνο δεν χρειάστηκε να πατήσουν… γκάζι σε κάποιο σημείο του αγώνα, αλλά πάτησαν… και φρένο στο β΄ μέρος για να μην πάρει ακόμη πιο επονείδιστες διαστάσεις η τιμή της διαφοράς, στο επίπονο «αντίο» της 4ης του 1ου ομίλου Ελβετίας.

Η κορυφαία παίκτρια της Γαλλίας, Ζανέλ Σαλαούν αγωνίστηκε μόνο 18 λεπτά σημειώνοντας 23 πόντους με 3/5 τρίποντα και εν συνεχεία είδε το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο κρατώντας δυνάμεις για τα πιο… σοβαρά ματς, στην προσπάθεια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Βαλεριάν Αγιαγί πέτυχε 19 πόντους σε 17 λεπτά μετρώντας και 6 ριμπάουντ, η Νοεμί Μπροσάντ πέτυχε 15 πόντους, όπως και η Μαρί-Πολ Φοποσί (15π.).

Από την Ελβετία μοναδική διψήφια ήταν η Εβίτα Έρμινγιαρντ με 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 60-14, 82-29, 111-37

Γαλλία (Ζαν Αϊμε Τουπάν): Μπροσάν 15 (3), Φοποσί 15 (1), Αγιαγί 19 (2), Ρουπέρ 6, Σαλάουν 23 (3), Μπαντιάν 9, Τουρέ 2, Πουγέ 7 (1), Ταμπντί 7 (1), Λακάν 3 (1), Μπερνίζ 3 (1), Αστιέρ 2.

Ελβετία (Φρανσουά Γκομέζ): Μαργκό, Κονσταντίν, Ρανισάβλιεβιτς 2, Χατς, Ντος Σάντος 4, Φαβρ, Βενγκέρ 2, Σβαρτς 6, Ερμινγιαρντ 10, Ζακό 5 (1), Φόρα 8, Ντα Σίλβα.

Σπανάκι σουφλέ
21/06/2025 | 22:23

Καρπούζι και σκύλος: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας στο αυτοκίνητό του

Τζέφ Μπέζος: Catering χιλίων ευρώ ανά άτομο, 500 σεφ και όλες οι υπερβολές στον «γάμο της χλιδής»

Επιφανείς Γερμανοί κατέθεσαν μήνυση κατά του Merz για υποστήριξη προς το Ισραήλ

Πότε έρχεται στην Πάτρα το έργο “Εκείνος κι Εκείνος”

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού – Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Φόρντο

Παναθηναϊκός: «Θέλει τον Ματίας Παλάσιος από την Αλ Αΐν»

Έρευνα: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες