Εύη Χριστοφιλοπούλου: Σε μια πολυσυλλεκτική ΝΔ υπάρχει χώρος για πολιτικούς όπως εγώ

01/02/2024 | 10:04

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, παραιτήθηκε χωρίς καυγάδες από το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

Για τους λόγους που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και την έκαναν να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, παραιτήθηκε χωρίς καυγάδες από το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Βλέπουμε και στο εξωτερικό μια σύγκλιση των κομμάτων προς το κέντρο», ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτούν «γιατί πολλοί και πολλές είχαμε αποστασιοποιηθεί και αποστασιοποιούμαστε και όλο περισσότεροι πλαισιώνουμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που αυτή την στιγμή εκπροσωπούν το προοδευτικό κέντρο». Παράλληλα, ανέφερε ότι «το κόμμα ήταν περιχαρακωμένο σε κάποιες λογικές της καταγγελτικής αντιπολίτευσης του “όχι σε όλα” ενώ δεν θα έπρεπε και έβλεπα ότι υπήρχαν πολλές φωνές σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοφιλοπούλου για τη ΝΔ «σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη έχει χώρο για πολιτικούς όπως εγώ» υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και η φιλελεύθερη πλευρά στη ΝΔ υπάρχει και το κέντρο.

Ερωτηθείσα για το αν είναι εναντίον μιας συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ανέφερε ότι δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική δύναμη «τον θεωρώ λαϊκίστική δύναμη. Έχει ευθύνη πως πολιτεύτηκε τότε στις πλατείες των αγανακτισμένων» τόνισε χαρακτηριστικά. «Έγιναν προσπάθειες στο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από τον λαϊκισμό αλλά δεν το κατάφερε και ο κόσμος το κατάλαβε. Αυτή ήταν μία από τις κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια η κυρία Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως «υπάρχουν ευθύνες και στην πολιτεία και στους πρυτάνεις. Δεν πρέπει να αφήσουν τις μειοψηφίες να βιογραφούν και εξήγησε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διεξαχθούν οι εξετάσεις όπως εξ’ αποστάσεως. Για το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και κατά πόσα μπορεί να επηρεάσει τις εξετάσεις η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε ότι είναι πονοκέφαλος ωστόσο όπως είπε υπάρχουν αντίμετρα για να ελεγχθεί.

«Υπάρχουν τα ανοιχτά βιβλία και τα σύνθετα θέματα, υπάρχει και η προφορική μέσα από την κάμερα. Εκεί δεν υπάρχει ΑΙ,» κατέληξε.

https://www.newsbomb.gr/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Βάνα Δαγδελένη

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Τροχαίο με τραυματία στο κέντρο της Πάτρας – Στη διασταύρωση-καρμανιόλα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ εγκληματική οργάνωση που ρήμαζε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός