Εύα Καϊλή: Fake news τα περί έρευνας από την οικονομική αστυνομία

29/06/2024 | 20:22

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε fake news τα περί έρευνες της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό.

Σε ανακοίνωση του, ο συνήγορος της πρώην ευρωβουλεύτριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει: «Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ … έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές, που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.

Θυμίζουμε ότι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!

Με αφορμή αυτή την μεγάλη «αποκάλυψη», που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι:

1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τίποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.

2) Από τις παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα, που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντόνιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του, που ουδεμία σχέση είχε με την Ευρωβουλευτή

3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις, που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υπόθεσης που καταρρέει σύμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη, που ασχολήθηκε παρεμπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Ευας Καϊλή, και, αφού εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα ,αποφάσισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν εχει κανένας άλλος εμπλοκή.

Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση ;! Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης άλλα από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους.

Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας».

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ