Eurovision 2023: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας

19/12/2022 | 22:47

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023.

Μάλιστα, σήμερα η ΕΡΤ προχώρησε σε μια ανακοίνωση για όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision

«Η κλήρωση για τα εβδομήντα μέλη που θα μετέχουν για πρώτη φορά στην Επιτροπή Κοινού της Eurovision ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και η ακρόαση των υποψήφιων τραγουδιών για τον 67ο Διαγωνισμό θα γίνει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία της τηλεφωνικής ενημέρωσης των κληρωθέντων έχει ήδη ξεκινήσει. Όσοι από τους επιλεγέντες δεν μπορέσουν για οποιονδήποτε λόγο να παραστούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα αντικατασταθούν, σύμφωνα με τον κανονισμό, από τους επιλαχόντες, που έχουν επίσης κληρωθεί ανά ηλικιακή κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα της ΕΡΤ, μέσα σε μόλις ένα διήμερο, δέχθηκε συνολικά 2.982 συμμετοχές».

Να υπενθυμίσουμε πως ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί φέτος στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

Επίσης, φέτος μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίζει ποιες χώρες θα προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον τελικό.

Οι τηλεθεατές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα μπορούν να ψηφίζουν online και η επιτροπή σε συνδυασμό με την ψήφο του κοινού θα αποφασίζει για το τελικό αποτέλεσμα κι έτσι πλέον δεν θα μετρά η ψήφος της επιτροπής στην πρόκριση των χωρών στον τελικό.

πηγή

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ