Ετοιμαστείτε για ηλεκτρονική καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας

14/08/2016 | 12:52

Περισσότεροι από 8,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο του 2017 το περιουσιολόγιο με τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Η Εφορία θα έχει ήδη συμπληρώσει τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως έχουν δηλωθεί στο Ε9), αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό, δάνεια και πληρωμές δόσεων, σκάφη αναψυχής κτλ.

Οι φορολογούμενοι θα τα ελέγξουν και θα αναγράψουν ό,τι θεωρούν ότι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως οικογενειακά κειμήλια, πίνακες κλπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα δηλωθούν επίσης και όλα τα μετρητά, ακόμα και το 1 ευρώ, όπως και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες, μετοχές, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ.

Τζόυς Ευείδη: Η απάντησή της μετά τη δήλωση του Θανάση Αλευρά 

Πολωνία: Ο εθνικιστής, πρώην χούλιγκαν Κάρολ Ναβρότσκι στην προεδρία

Έξι τροφές που «ρίχνουν» την πίεση

Σεισμός κοντά στην Αρεόπολη Λακωνίας – Αισθητός και στην Καλαμάτα

Πάτρα: Συνεχίζεται ο “εφιάλτης” με τα ασυντήρητα κτίρια – Νέα πτώση τσιμέντων στην Κορίνθου ΦΩΤΟ

Ενώπιον του ΜΟΔ σήμερα η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Κινείται για τον Μόντριτς η Μίλαν

Μονή Σινά: Στο Κάιρο η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γ. Γεραπετρίτη – Τι αναμένει η Αθήνα