Εθελοντική Αιμοδοσία – Χάρισε αίμα! Χάρισε Ζωή! Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Δεξαμενή Project

02/11/2023 | 12:43

To TEDxPatras σε συνεργασία με το Bloode, την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα και τη Φλέβα Ζωής, πραγματοποιούν δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, στηρίζοντας έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και διαδίδοντας τη φιλοσοφία της εθελοντικής προσφοράς αίματος στην Ελλάδα.

H ανάγκη για αίμα παραμένει σταθερή, και όλοι μας, είμαστε πιθανοί λήπτες. Πρόσφατα, παρατηρείται μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, με ασθενείς που το έχουν ανάγκη να υπομεταγγίζονται. Το αίμα είναι το θαύμα της ζωής, δεν αντικαθίσταται, δεν πωλείται, αλλά μόνο προσφέρεται!

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης με τον υψηλότερο αριθμό αιμοδοτών, ωστόσο ο μέσος αιμοδότης έχει προσφέρει αίμα μόλις 1.3 φορές στη ζωή του.

Γι’ αυτό, δίνουμε ραντεβού στον χώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ Project στο Δασύλλιο, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023. Μια μέρα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία, μια γιορτή αλληλεγγύης και αγάπης!

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα, το Bloode και τη Φλέβα Ζωής και θα λειτουργεί από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Ενημερώσεις για τη διαδικασία και τα οφέλη της αιμοδοσίας θα παρέχονται στον διαμορφωμένο χώρο. Τη δράση θα υποστηρίξουν αγαπημένοι DJs της πόλης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει την ανάγκη αίματος για κάθε άνθρωπο. Η πρωτοβουλία αυτή, αντανακλά το όραμα των διοργανωτών και στοχεύει στην ενίσχυση της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Κρατήσεις ραντεβού στη φόρμα εδώ: https://bit.ly/3snygMS.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

Να είναι 18-65 ετών.
Να είναι τουλάχιστον 50 κιλά.
Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
Να είναι καλά ενυδατωμένος.
Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες.
Να μην έχει καταναλώσει οινόπνευμα πριν την αιμοδοσία και για το υπόλοιπο της ημέρας.
Να έχει αποφύγει την έντονη σωματική κόπωση και άσκηση.
Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
Να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ και να φέρει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα.

Μετά την αιμοδοσία:

Να μην οδηγήσει και να μην καπνίσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Να αποφύγει τη μεταφορά βαριών αντικειμένων με το χέρι που προσέφερε αίμα.
Να καταναλώσει αρκετό νερό για όλη την ημέρα.
Να αποφύγει την κατανάλωση αλκοόλ.

Spaghetti alla Carrettiera
08/03/2026 | 10:44

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Δυτ. Ελλάδα: Δύο τραυματίες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την Αστυνομία – Εκτροπή του οχήματός τους σε χωράφι (ΦΩΤΟ)