Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: “Πολυτέλεια οι εξετάσεις για την ιλαρά” – Σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη αντιδραστηρίων – Στην Πάτρα η νοσηλεύτρια που διαγνώσθηκε με κρούσμα

Την έλλειψη αντιδραστηρίων για την εξέταση της ιλαράς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας, που βρέθηκε στο προσκήνιο λόγω των κρουσμάτων ιλαράς που εκδήλωσαν τουλάχιστον δύο εργαζόμενοί του – πρόκειται για μία νοσηλεύτρια και για μία φαρμακοποιό. 

Μάλιστα, η νοσηλεύτρια νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και διακομίστηκε από τους συναδέλφους της από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, με ασθενοφόρο, παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

«Οι εξετάσεις ιλαράς είναι πολυτέλεια για το νοσοκομείο μας, όπως και πολλές άλλες, που θεωρούνται εξετάσεις ρουτίνας» αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων στην ανακοίνωσή του, δίνοντας ουσιαστικά εξηγήσεις για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού ιλαράς στη νοσηλεύτρια, για την ταλαιπωρία της και για την έκβαση τελικά της ασθένειας της, αφού χρειάστηκε νοσηλεία. 
Σύμφωνα με το Σωματείο εργαζομένων, η νοσηλεύτρια αναζήτησε δύο φορές στο νοσοκομείο Αμαλιάδας ιατρική διάγνωση για τα συμπτώματά της, ενώ την περασμένη Κυριακή 21 Ιανουαρίου κι εφόσον στο νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν υπήρχε τρόπος να διαγνωστεί η ιλαρά με εξέταση αίματος, πήγε με δικό της μέσο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το οποίο εφημέρευε για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Εξετάστηκε στα Επείγοντα αλλά ούτε εκεί υπήρχε τρόπος να διαγνωστεί εάν είχε ιλαρά ή όχι.

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου η ασθενής πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, με την κατάστασή της να έχει επιδεινωθεί. Τότε, όπως υπογραμμίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν να τη διακομίσουν, παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας