Εργασίες αποκατάστασης στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο – Που θα γίνονται οι θείες λειτουργίες

Από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου γνωστοποιείται πως από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο ιερός ναός από τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014. Ως εκ τούτου, ο ιερός ναός θα παραμείνει κλειστός μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, που υπολογίζεται περί τα τέλη τού προσεχούς Μαρτίου.

Κατόπιν της αγαστής συνεργασίας των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου και μηχανικών, η υπηρεσία του ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) ενέκρινε τον συνταχθέντα προϋπολογισμό και το απαραίτητο κονδύλιο, ξεκινώντας ουσιαστικά την όλη διαδικασία. Ακολούθησε ο απαραίτητος διαγωνισμός, από τον οποίο ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο Πατρινός εργολάβος Παναγιώτης Σούλης.

Πλέον, οι Θείες Λειτουργίες της Κυριακής θα τελούνται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στο Παρεκκλήσιο της Παντανάσσης, το οποίο ευρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Επισκοπείου Αιγίου. Επίσης, οι Θείες Λειτουργίες καθημερινών εορτών θα τελούνται εναλλάξ και στους δύο Ιερούς Ναούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διανέμεται από τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Τέλος, τα Ιερά Μυστήρια Γάμου και Βαπτίσεως θα μπορούν να τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, αφού φυσικά έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση. Νεκρώσιμες Ακολουθίες και Ακολουθίες Μνημοσύνου θα τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, κυρίως όμως στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.  

 

Τραμπ: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός»

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Χρήστος Καραγιαννίδης: Με στίχους του… Bloody Hawk παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς

Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ντραγκόφσκι: «Θέλουμε τη νίκη για να αλλάξουμε τα πράγματα και να φέρουμε μία θετική προοπτική»

Η παρακαταθήκη του Πέτρου Μολυβιάτη και το σχέδιο Ανάν

Κηδεύεται την Κυριακή η Μαρία Στ. Μαργώνη

Συνάντηση Ν. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη