Έρευνες στη Ζυρίχη για την επίθεση στη Βιέννη

03/11/2020 | 19:46

Οι αρχές της Ελβετίας, κυρίως η αστυνομία της Ζυρίχης, εξετάζουν σήμερα την πιθανή διασύνδεση της χώρας με την τζιχαντιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρα στη Βιέννη.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών εξετάζουν επί του παρόντος τους πιθανούς δεσμούς με την Ελβετία, σε στενή συνεργασία με τις αρχές των καντονιών και της Αυστρίας» ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών, η Ιζαμπέλ Γκραμπέρ.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Ζυρίχης ανακοίνωσε ότι συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, «αν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Βιέννη έχουν κάποια σχέση με το καντόνι της Ζυρίχης». «Η ομάδα των ειδικών της αστυνομίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε στενή επαφή με τους διαφόρους εταίρους, κυρίως στη Βέρνη και τη Βιέννη», πρόσθεσε.

Οι αρχές δεν έδωσαν ωστόσο καμία διευκρίνιση σχετικά με αυτούς τους «δεσμούς» που ερευνούν.

Η πρόεδρος της Ελβετίας Σιμονέτα Σομαρούγκα εξέφρασε νωρίτερα την αλληλεγγύη της προς την Αυστρία και τη Γαλλία, τονίζοντας ότι καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατία και κάθε πράξη βίας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ