Έρευνα για πιθανή ρωσική εμπλοκή σε εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Κιρ Στάρμερ

25/05/2025 | 14:38

Οι βρετανικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε ακίνητα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Τρεις άνδρες — δύο Ουκρανοί και ένας Ρουμάνος — έχουν κατηγορηθεί για συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση εμπρησμού με πρόθεση να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνεργάστηκαν με «άλλους άγνωστους», ενισχύοντας τα σενάρια για πιθανή καθοδήγηση από εξωτερικούς παράγοντες.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να στρατολογήθηκαν από ρωσικά δίκτυα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Ο Στάρμερ χαρακτήρισε τις επιθέσεις «επίθεση στη δημοκρατία και τις αξίες μας», ενώ οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή.

ertnews.gr

Tρεις Πατρινοί και ένας Μεσολογγίτης είναι οι «πρωταθλητές» στην δανειοδότηση από την Αχαϊκή! Οι επιχειρηματίες… και ο πολιτικός

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη

Κέρκυρα: «Ήταν αθλητική φωτογράφιση, δεν απαιτείται άδεια», λέει ο δικηγόρος των γυναικών για το pole dancing στα Ανάκτορα

Άμπου Ντάμπι: Στον Ολυμπιακό ο τελικός της… παρηγοριάς

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τον Τσάμπι Αλόνσο

Φρουρούμενος και διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο 49χρονος οδηγός του ΙΧ που έπεσε σε στάση λεωφορείου στο Χαλάνδρι

Κίτρινα τα Χανιά από την αφρικανική σκόνη!

Λευκάδα: Τραγωδία με 30χρονο που πνίγηκε στο Κάθισμα – Είχε πάει για το bachelor party του (ΦΩΤΟ)