«Έρχεται» το γρηγορότερο υπερηχητικό αεροσκάφος: Θα κάνει το Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε τρεις ώρες

09/05/2017 | 10:23

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Virgin Galactic, συνήψε συμφωνία συνεργασίας με τη νεοσύστατη εταιρεία Boom Technology με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο θα είναι πιο γρήγορο από το διάσημο γαλλικό «Κονκόρντ» και από οποιοδήποτε άλλο σημερινό επιβατικό αεροσκάφος.

Το Boom σχεδιάζεται να έχει 55 θέσεις (όλες κατηγορίας business) και να ταξιδεύει με ταχύτητα Μαχ 2,2, υπερδιπλάσια του ήχου, φθάνοντας τα 2.335 χιλιόμετρα την ώρα, έναντι 2.180 χλμ./ώρα του Concorde (που έχει πια αποσυρθεί). Με αυτή την ταχύτητα, το Boom θα κάνει τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόνο τρεις ώρες και 15 λεπτά, Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5,5 ώρες και Σίδνεϊ-Λος ‘Αντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά.

Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα μικρότερο “Baby Boom”, που θα αποτελέσει το πρωτότυπο για το Boom κανονικού μεγέθους. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μίνι-Baby Boom προγραμματίζεται εντός του 2018, ενώ του κανονικού Boom το 2020. Αν όλα πάνε καλά, το υπερηχητικό τζετ αναμένεται να είναι έτοιμο να εκτελέσει εμπορικές πτήσεις το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε