Έρχεται παραγραφή αδικημάτων από αγρότες των μπλόκων

26/02/2016 | 16:06

Ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα, πρόκειται να εισάγει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών».

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως «θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης».

Σημειώνεται πως τα μπλόκα των αγροτών και οι αποκλεισμοί των δρόμων προκάλεσαν αυτή την εβδομάδα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη με παραγγελία της προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ζήτησε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απευθυνόμενη στους εισαγγελείς: «Θεωρώ υποχρέωσή μου» να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Πάτρα: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο Σούλι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Πάτρα: Η πόλη έχασε τον μηχανοδηγό της! Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατό του

Nέα απόφαση: Ποιες περιοχές της Πάτρας και της Δυτ. Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ΛΙΣΤΑ

Πάτρα: Κάθονταν στην αυλή και τους έπεσε στο κεφάλι ένα δένδρο – Τρεις τραυματίες