Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού. Το φθινόπωρο είναι εδώ, παρά τη σημερινή ηλιοφάνεια και τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Barbara θα φέρει στη χώρα βροχές και καταγίδες.
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για την άφιξη βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο κατεβαίνει από τον κόλπο της Γένοβας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα θα σημειώσει σημαντική πτώση, φτάνοντας έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Το χαμηλό με την κωδική ονομασία “BARBARA” φτάνει και στη χώρα μας από τον κόλπο της Γένοβας…”
-Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα το βράδυ ο καιρός και για 48 ώρες με βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
-Πρόκειται για μία κλασσική για την εποχή μεταβολή του καιρού η οποία θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά στα ανατολικά και είναι περισσότερο ευεργετική παρά επικίνδυνη!
Οι περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή είναι:
–Τη Δευτέρα: η Δυτική Ελλάδα, τα Χανιά, η Μακεδονία, η Θρακή και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Λίγες βροχές το πρωί και την Αττική.
-Την Τρίτη: Θράκη, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βόρειες κυκλαδες και Δωδεκάνησα. Λίγες βροχές το μεσημέρι και στην Αττική.
-Η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι την Τετάρτη μέχρι 8 βαθμούς.Το μεσημέρι θα βρεθεί κοντά στους 20 βαθμούς.Το κρύο θα είναι αισθητό νωρίς το πρωί και το βράδυ ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου θα έχουμε μονοψήφιες τιμές.
–Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι βοριάδες στο Ιόνιο και οι δυτικοί άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
-Από την Τετάρτη και για αρκετές ημέρες δεν φαίνεται να μας επηρεάζει άλλο σύστημα με τη θερμοκρασία κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα!».