Επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη στη Ρωσία –  Νεκροί επιβάτες και πλήρωμα

24/07/2025 | 17:04

Σοκάρουν βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το σημείο όπου συνετρίβη σήμερα (24.07.2025) ένα επιβατικό αεροπλάνο τύπου An-24 στην Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ειδικότερα, το αεροπλάνο τύπου An-24, που εκμεταλλευόταν η αεροπορική εταιρεία Angara με έδρα τη Σιβηρία, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πλησίαζε στον προορισμό του, την πόλη Τίντα, της περιφέρειας Αμούρ που βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα.

Σωστικά συνεργεία και δυνάμεις έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν στην περιοχή και πραγματοποίησαν με εναέρια μέσα αποστολή έρευνας και διάσωσης του αεροπλάνου το οποίο μετέφερε 48 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του πληρώματος και των επιβατών.

Δυστυχώς, οι διασώστες με ελικόπτερο τύπου Mi-8 της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsiya) εντόπισε την άτρακτο του An-24 να τυλίγεται στις φλόγες ενώ συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή, με τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Το Κέντρο Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας του Αμούρ ανέφερε ότι τα συντρίμμια του An-24 βρέθηκαν σε πλαγιά βουνού 16 χιλιόμετρα από την Τίντα.

Ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος εξετάζεται λάθος του πληρώματος κατά την προσγείωση υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας καθώς στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία.

Το An-24 της Angara Airlines αναχώρησε από το Khabarovsk την Πέμπτη στις 07:36 τοπική ώρα (00:36 ώρα Μόσχας), δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου Khabarovsk στο Interfax.

ΠΗΓΗ

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Πάτρα: Νεκρός 56χρονος στο σπίτι του

Πάτρα: “Μπούκαραν” με πιστόλι σε καφέ μπαρ και απείλησαν ότι θα τα κάνουν “γυαλιά-καρφιά”