Επίθεση στις Βρυξέλλες: Η Γαλλία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο

17/10/2023 | 08:28

 

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή χθες Δευτέρα το βράδυ να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο, όπου ένοπλος, ο οποίος ακόμη διαφεύγει, φέρεται να δολοφόνησε τουλάχιστον δύο ανθρώπους στις Βρυξέλλες, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του.

Χθες βράδυ, δυο άνθρωποι με τη σουηδική υπηκοότητα σκοτώθηκαν σε βόρεια συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας από ένοπλο ο οποίος κατόπιν διέφυγε με σκούτερ. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας, διενεργεί έρευνα.

Η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε την Παρασκευή το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης και μέτρων ασφαλείας, μετά τη δολοφονία καθηγητή, που μαχαιρώθηκε από πρώην μαθητή που ριζοσπαστικοποιήθηκε σε λύκειο στην Αράς, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο δράστης, 20χρονος γεννημένος στη ρωσική δημοκρατία της Ινγκουσετίας, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, συνελήφθη από τις γαλλικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και προφυλακίστηκε.

https://www.zougla.gr/

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της