Επίθεση από όρκες δέχθηκε ιστιοφόρο στην Ισπανία

26/05/2023 | 09:53

 

Επίθεση από όρκες δέχθηκε ένα ιστιοφόρο στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ισπανίας, όπου από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Mustique που κατευθυνόταν στο Γιβραλτάρ δέχθηκε επίθεση από όρκες, οι οποίες έσπασαν το πηδάλιο και προκάλεσαν ρήγμα στο κύτος. Το τετραμελές πλήρωμα ζήτησε βοήθεια από τις ισπανικές αρχές και στην περιοχή έσπευσε ένα ελικόπτερο και ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού.

Το μήκους 20 μέτρων ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Μπαρμπάτε για τις απαραίτητες επισκευές.

Πριν από λίγες ημέρες, το ιστιοφόρο Alboran Champagne δέχθηκε επίθεση από τρεις όρκες μισό ναυτικό μίλι από το λιμάνι Μπαρμπάτε. Λόγω της ραγδαίας εισροής υδάτων, δεν κατέστη δυνατό να ρυμουλκηθεί και βυθίστηκε.

Παρότι είναι ευρέως γνωστές ως «φάλαινες-δολοφόνοι», οι όρκες ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών. Φθάνουν σε μήκος τα οκτώ μέτρα και σε βάρος τους έξι τόνους.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Βασιλόπιτα και ανταλλαγή ευχών στην Περιφέρεια την Πρωτοχρονιά

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Αθηνάς Παπαχρήστου: Μήνες τώρα σε συνεργείο της Πάτρας το ασθενοφόρο – δωρεά της