Επιστρέφουν σήμερα οι 27 Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα – Τι είπε στο tempo24 ο πατέρας του πατρινού που κρατείται από τους ισραηλινούς

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα οι 27 Έλληνες ακτιβιστές μέλη του στολίσκου Global Sumud Flotilla για την Γάζα, που κρατούνται από την περασμένη Πέμπτη, από τις ισραηλινές αρχές, μετά την αναχαίτιση των πλοίων.

Να θυμίσουμε πως μεταξύ των ελλήνων ακτιβιστών βρίσκονται και δύο πατρινοί. Πρόκειται  για τον Βασίλη Μανουδάκη, και την Κλεονίκη Αλεξοπούλου

Επιστρέφουν σήμερα οι 27 Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα - Τι είπε στο tempo24 ο πατέρας του πατρινού που κρατείται από τους ισραηλινούς

Μιλώντας στο tempo24 ο πατέρας του Βασίλη Μανουδάκη αναφέρθηκε στις ώρες αγωνίας που έζησε. “Ο Βασίλης μας μίλησε λίγο πριν γίνει το ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντο στο πλοιάριο. Μας είπε ότι είναι καλά και μετά χάσαμε κάθε επαφή μαζί του. Μόνο μέσω του Προξενείου μαθαίναμε πως όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Δεν κρύβω την χαρά μου που θα τον ανταμώσω και θα τον σφίξω και πάλι στην αγκαλιά μου” , είπε συγκινημένος ο πατέρας του.

Όπως γνωστοποίησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Κυριακής, οι Έλληνες συλληφθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα και με εντολή του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση στο πλησίον διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon ώστε να τους παραλάβει και να τους επιστρέψει αυθημερόν με ασφάλεια στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

 «Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής την Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το κέντρο κράτησης όπου βρίσκονται οι 27 Έλληνες πολίτες μετέχοντες στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla». Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα επίπεδα διοίκησης του ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών ώστε άμεσα να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη αύριο, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση στο πλησίον διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon ώστε να παραλάβει τους Έλληνες πολίτες και να τους επιστρέψει αυθημερόν με ασφάλεια στην Αθήνα».

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Τροχαίο με τραυματία στο κέντρο της Πάτρας – Στη διασταύρωση-καρμανιόλα (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Νέα τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός