Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Ομορούγι

30/01/2026 | 14:17

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ανήκει επίσημα ο Κλίφορντ Ομορούγι. Ο Νιγηριανός σέντερ, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (29/1), στη Θεσσαλονίκη, υποβλήθηκε σήμερα στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, δεσμεύτηκε με συμβόλαιο ως το τέλος της φετινής σεζόν, με την προοπτική να υπάρχει συνέχιση της συνεργασίας του με την ομάδα και για την καινούργια χρονιά και έκανε την πρώτη προπόνησή του, στο PAOK Sports Arena, με τον «Δικέφαλο».

Για την απόκτησή του οι «ασπρόμαυροι» ανέφεραν:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με το διεθνή Νιγηριανό σέντερ Clifford Omoruyi, ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2025-26 και με την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Clifford Omoruyi γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2001 στη Bennin City στη Νιγηρία, έχει ύψος 2μ.11 και αγωνίζεται ως σέντερ.
Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στις ΗΠΑ και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Queen of Peace High School στο Arlington του New Jersey. Τον Μάρτιο του 2000 αποδέχτηκε την πρόταση από το Rutgers University και ξεκίνησε την κολεγιακή του καριέρα. Αγωνίστηκε σε 121 παιχνίδια σε τέσσερις σεζόν με τους Rutgers Scarlet Knights, με 10,3 πόντους, 7,7 ριμπάουντ και 1,8 κοψίματα ανά αγώνα.

Ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα τη σεζόν 2024-25 στο πανεπιστήμιο της Alabama και σε 37 αγώνες είχε 7,8 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 1,1 κοψίματα, με 73% στα δίποντα και 72,5% στις βολές.

Το Σεπτέμβριο του 2025 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας δύο ετών με τη Maccabi Tel Aviv, με την οποία αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και σε 2 στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Galatasaray. Συμμετείχε σε 6 παιχνίδια σε τουρκικό πρωτάθλημα και BCL και η αλλαγή προπονητή στη Galatasaray τον οδήγησε ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ.

Με την ομάδα μας θα αγωνιστεί με τον αριθμό 11».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)