Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής – Θεόδωρος Λουλούδης: «Να δοθεί νέα παράταση για τη σύνδεση με το σύστημα πληρωμών IRIS»

Μόλις 291.643 επαγγελματίες σε σύνολο άνω των 600.000 έχουν συνδεθεί με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS σε όλη τη χώρα, με την προθεσμία ενεργοποίησης να εκπνέει στις 30 Ιουνίου. 

Όσοι δεν προλάβουν να συνδεθούν με το σύστημα κινδυνεύουν με άμεσα πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ από την 1η Ιουλίου, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΑΑΔΕ θα έχουν λάβει μέχρι τότε τα ακριβή στοιχεία από τις τράπεζες. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αχαΐας και επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» Θεόδωρος Λουλούδης δήλωσε ότι:  “είναι επιτακτική η ανάγκη για να δοθεί νέα παράταση, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας, αρκετές εξ αυτών και στην Αχαΐα, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων που ενδέχεται να διαταράξουν τη λειτουργία τους. Το Επιμελητήριο πρέπει να στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και να διεκδικεί τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ως παράταξη ζητάμε να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο μηνών ώστε να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι επιχειρηματίες να συνδεθούν με το σύστημα άμεσων πληρωμών”. 

 

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ