Επιμελητήριο Αχαΐας: Σεμινάριο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

17/02/2025 | 21:56

Επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με θέμα την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από την 1η Μαρτίου και στις επιχειρήσεις εστίασης, εμπορίου και τουρισμού.

Οι προκλήσεις που φέρνει στις επιχειρήσεις η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τη διεξαγωγή ενός σεμιναρίου ενημέρωσης των επιχειρήσεων. Μάλιστα, η ανταπόκριση των μελών -στην πρώτη δράση αυτού του είδους με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης- ήταν μεγάλη, αφού περισσότερα από 30 μέλη παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης σχέσης εμπιστοσύνης για ζητήματα που απασχολούν τα μέλη με γνώμονα τα οφέλη και την προστασία τους.

Το σεμινάριο με θέμα: «Σύγχρονο Πλαίσιο Αμοιβής & Εργασίας σε Εστίαση, Τουρισμό & Εμπόριο: Ψηφιακή Κάρτα & Προκλήσεις» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου. Εκεί, ο οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας Πέτρος Ραπανάκης ανέλυσε σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους, λογιστές και φοροτεχνικούς, όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, καθώς το ζήτημα επηρεάζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θόδωρος Λουλούδης τόνισε στο χαιρετισμό του πριν την έναρξη του σεμιναρίου:

«Από 1ης Μαρτίου, η ψηφιακή κάρτα εργασίας αγγίζει τους καταστηματάρχες εστίασης και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Το να καταφέρουν να ανταποκριθούν έγκαιρα και με το μικρότερο δυνατό κόστος στη νέα πραγματικότητα, είναι στόχος που αφορά όλους μας. Δεν πρέπει να εκληφθεί και να καταντήσει τιμωρητικό μέτρο και νέο βάρος σε επιχειρήσεις και λογιστήρια. Για την περιοχή μας δε, που τούτο συμπίπτει με την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, έχει ξεχωριστή σημασία και το Επιμελητήριο κάνει τα πάντα και προς κάθε κατεύθυνση, για να διαφυλάξει την ηρεμία και την προσήλωση στις δουλειές σας.

Το σεμινάριο αποτελεί το πρώτο, από μια σειρά βημάτων συνεργασίας της νέας μας διοίκησης, με το παράρτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της περιοχής μας. Έχουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμη».

Επιμελητήριο Αχαΐας: Σεμινάριο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Επιμελητήριο Αχαΐας: Σεμινάριο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο