Επιμελητήριο Αχαΐας για Πατρών-Πύργου: Έργο που η τοπική κοινωνία ανέμενε για πολλά χρόνια

Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκφράζει την ικανοποίησή του για την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, ενός έργου που η τοπική κοινωνία ανέμενε για πολλά χρόνια. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί υποδομή με καθοριστική αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή.

Η λειτουργία του αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και να εξασφαλίσει ταχύτερες και πιο άνετες μετακινήσεις. Παράλληλα ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της Αχαΐας και ευρύτερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε τομείς της επιχειρηματικότητας, όπως το εμπόριο, τον τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη.

Η ποιότητα κατασκευής, οι σύγχρονες προδιαγραφές και η εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών διαχείρισης κυκλοφορίας κατατάσσουν τον νέο αυτοκινητόδρομο στην κατηγορία των σοβαρών ευρωπαϊκών υποδομών.

Παρά τη σημασία του έργου όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υποδομών στην περιοχή μας και ως εκ τούτου σημαντικά περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεων.

Η Αχαΐα έχει την ανάγκη συγκρότησης ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου και το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης, που το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής προώθησαν προς την Προεδρία της Κυβέρνησης, δημιουργεί νέες προσδοκίες και προοπτικές.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

ΕΛΤΑ: Ποια καταστήματα κλείνουν από τη Δευτέρα – “Λουκέτο” και στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ – Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (ΦΩΤΟ)