Επικρίσεις Πολωνίας κατά Κομισιόν για επιλογή στρατοπέδου

13/01/2016 | 20:57

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατρέχει τον κίνδυνο να επιλέξει τη μια πλευρά στον πολιτικό διάλογο ο οποίος διεξάγεται στην Πολωνία για το κράτος δικαίου, έκρινε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Κόνραντ Σιμάνσκι.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αρχίζει «προκαταρκτική» διαδικασία αποτίμησης βάσει του λεγόμενου πλαισίου για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου στην Ε.Ε., προκειμένου να εξακριβώσει εάν η νέα δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας παραβίασε τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης αποκτώντας περισσότερο έλεγχο επί του Συνταγματικού Δικαστηρίου και των δημόσιων ΜΜΕ.

«Έχω την εντύπωση ότι η Επιτροπή κινδυνεύει να επιλέξει πλευρά και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική διένεξη εντός της Πολωνίας», είπε ο κ. Σιμάνσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αποπειράθηκε πάντως να υποβαθμίσει την διένεξη, δηλώνοντας ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα διευθετηθεί.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς απέρριψε νωρίτερα τις επικρίσεις της Βαρσοβίας περί του ότι η σημερινή απόφαση των Βρυξελλών υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα.

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»