Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους κτηνιάτρους των Περιφερειών

06/09/2025 | 08:04

Στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εντάσσονται πλέον οι κτηνίατροι που υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 4708/3.9.2025).

Η ρύθμιση αφορά το προσωπικό του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων και ΔΕ Βοηθών Κτηνιάτρων που εργάζεται στις οργανικές μονάδες κτηνιατρικής των Περιφερειών (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, Διευθύνσεις Πρωτογενούς Τομέα κ.ά.). Οι δικαιούχοι κατατάσσονται στην Κατηγορία Α΄ του επιδόματος, με μηνιαία αποζημίωση 150 ευρώ, ενώ η εφαρμογή ξεκινά αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Κ. Τσιάρας: Ουσιαστική αναγνώριση του έργου των κτηνιάτρων των Περιφερειών

Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, «η απόφαση αυτή αποτελεί την ουσιαστική αναγνώριση του έργου των κτηνιάτρων των Περιφερειών, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και την προστασία της δημόσιας υγείας». «Οι απαιτητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθιστούν δίκαιη και αναγκαία την ανταμοιβή της προσφοράς τους» σημείωσε ο υπουργός.

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Τροχαίο με τραυματία στο κέντρο της Πάτρας – Στη διασταύρωση-καρμανιόλα (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Έντονη βροχόπτωση στην Πάτρα – Πού προκλήθηκαν προβλήματα (ΦΩΤΟ)