Επίδομα ενοικίου: Δείτε πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

23/09/2019 | 19:39

Από την Τετάρτη ξεκινά η σταδιακή καταβολή συντάξεων και επιδομάτων Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας για περίπου 90.000 δικαιούχους.

Η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου, θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν έως και τις 31 Αυγούστου.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται πως για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου 2019. Μέχρι τότε όσοι έχουν δεχθεί μήνυμα ότι δεν ανανεώνεται το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υποβάλλουν νέα αίτηση έως τις 30/09/2019 για να μην χάσουν κανένα μήνα επιδότησης.

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τον Μάρτιο μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα για άλλους 6 μήνες εφόσον όμως πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων και μάλιστα σε πολλούς δικαιούχους έχουν σταλεί μηνύματα για να ανανεώσουν τις αιτήσεις τους καθώς έληξε η ισχύς του ηλεκτρονικού συμβολαίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/09/2019 ως 30/09/2019.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου