Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Ποιοι και πότε θα το πάρουν

04/02/2021 | 11:31

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους έχει αρχίσει, καθώς σήμερα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης. Το μέτρο απευθύνεται στους χιλιάδες επιστήμονες και επαγγελματίες, δικηγόρους, οικονομολόγους, λογιστές, γιατρούς, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές και άλλες κατηγορίες που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στους δικαιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η ενίσχυση αφορά σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ θα δοθεί έμφαση σε εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Οι δικαιούχοι που έχουν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια  και να κάνουν δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις, στο myBusinessSupport και στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια να υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση- αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Με στόχο να λάβουν το επίδομα μόνο όσοι πραγματικά το δικαιούνται θα πραγματοποιηθούν αυτοματοποιημένοι έλεγχοι (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ). Έτσι, θα ταυτοποιηθεί αν οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δυτ. Ελλάδα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – Το δράμα της οικογένειας

Πάτρα: Συναυλία με έργα για κόρνο και πιάνο

Η συνήθεια που αυξάνει κατά 4 εκ. την περίμετρο της μέσης ενός 60άρη

Η συνήθεια που γεμίζει άγχος τους εφήβους – Μέσα σε δύο ώρες

Ο υπουργός Γεωργίας της Ιαπωνίας παραιτείται μετά από μια «γκάφα» για το ρύζι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Οφειλέτες του Δημοσίου: Ειδοποιητήρια για ρύθμιση χρεών πριν από την δημοσιοποίηση της «μαύρης λίστας»

Πάτρα: Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δ. Παπαστεργίου: Θα μπορεί να προστεθεί ο προσωπικός αριθμός στις ήδη υπάρχουσες ταυτότητες