Επιχείρηση διάσωσης λύκου που έπεσε σε πηγάδι

23/11/2024 | 08:54

Επιχείρηση διάσωσης λύκου, ανέλαβε η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την «Καλλιστώ» και άλλους φορείς, το απόγευμα της Παρασκευής (22/11).

Όπως αναφέρει το lamiareport, το άγριο ζώο έπεσε μέσα σε αφύλακτο πηγάδι 13 μέτρων, 500 μέτρα περίπου μακριά από τα τελευταία σπίτια της Κάτω Τιθορέας.

Περιπατητής το αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική πιστεύοντας ότι πρόκειται για σκύλο.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για άγριο ζώο και στη συνέχεια για λύκο, ο οποίος ενστικτωδώς παρουσίαζε επιθετικότητα και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια οργανώσεων που ειδικεύονται στα άγρια ζώα, όπως η «Καλλιστώ».

Η διαδικασία προβλέπει νάρκωση του ζώου από κτηνίατρο που γνωρίζει από λύκους και στη συνέχεια ανάσυρσή του από τους πυροσβέστες, ώστε να τον περιθάλψουν πριν ξαναγυρίσει στη φύση.

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία