Επεισόδια στη δίκη του Άλκη Καμπανού: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ΒΙΝΤΕΟ

03/11/2025 | 08:57

Σοβαρά επεισόδια το πρωί της Δευτέρας 03.11.2025 έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείου Θεσσαλονίκης που αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Όλα ξέσπασαν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη, όταν 5 με 10 κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να πετούν καρέκλες και μπουκάλια και να επιτίθονται στους αστυνομικούς που φύλαγαν το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Μπροστά στα φρικιαστικά επεισόδια βρέθηκε και η μητέρα του Άλκη Καμπανού.

Οι άγνωστοι ξεκίνησαν να τρέχουν προς αντίθετες κατευθύνσεις ώστε να γλιτώσουν την σύλληψη

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος Άλκης έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα καθίσουν ξανά οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές. Οι επτά εξ αυτών καταδικάστηκαν με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον με πολυετείς ποινές καθείρξεις ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.

Για τους περισσότερους, όμως, ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκο Καλλίδη, ζητώντας να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές. Συγκεκριμένα, θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Επιπλέον, για τρεις εξ αυτών θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια, αλλά ο ένας για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Η έφεση δεν «αγγίζει» δύο από τους κατηγορούμενους και πρακτικά μόνο γι’ αυτούς ισχύει η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέση τους.

Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο από μηδενική βάση, δηλαδή ξανά για ανθρωποκτονία με δόλο ενώ τρεις που καταδικάστηκαν ως συνεργοί, θα δικαστούν ο ένας ως ηθικός αυτουργός και οι δύο ως αυτουργοί.

ΚλείσιμοΕκτός από το σκέλος που αφορά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις συνδεόμενες με την επίθεση πράξεις εναντίον των δύο φίλων του κατά το ίδιο αιματηρό επεισόδιο.

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος αθλητής “στούκαρε” σε σταθμευμένο όχημα στην Ακτή Δυμαίων! (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία