Εντυπωσίασε η “Γιορτή της Φωτιάς” ΦΩΤΟ

21/06/2025 | 21:02

Με εξαιρετική επιτυχία και θερμή συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, στις 20:30, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας “Η Αναγέννηση”, η εντυπωσιακή “Γιορτή της Φωτιάς”.

Μια αυθεντική γιορτή, γεμάτη παράδοση, φλόγες και πολιτισμό, που τίμησε το έθιμο του Άη Γιάννη του Κλήδονα και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και πλούσιο θέαμα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Παραδοσιακά δρώμενα και λαογραφική αφήγηση που ζωντάνεψαν το πνεύμα της ημέρας.

Το εντυπωσιακό πήδημα της φωτιάς, σύμβολο καθαρμού και ανανέωσης.

Παραδοσιακούς χορούς από αξιόλογους συλλόγους της περιοχής μας, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία και την τέχνη τους:

 Χορευτικός Όμιλος Μεσσάτιδας “Ο Φιλέρης”

 Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων

 Χορευτικό Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

 Σύλλογος Ζακυνθινών Πάτρας

 Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινών “Ο Προφήτης Ηλίας”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με χορό, τραγούδι και παραδοσιακά κεράσματα, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στους παρευρισκόμενους και αναδεικνύοντας τη ζωντάνια του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας “Η Αναγέννηση” ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες συλλόγους, τους εθελοντές, τους φίλους και τους κατοίκους της περιοχής για τη συγκινητική τους στήριξη.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διοργάνωση, με την ίδια αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό!

Εντυπωσίασε η “Γιορτή της Φωτιάς” ΦΩΤΟ

Πόρισμα «καταπέλτης» για το Τζάνειο: Οι 8 αιτίες για την λάθος μετάγγιση αίματος

Τραμπ: «Θα έπρεπε να μου δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης 4 – 5 φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το κάνουν»

Πάτρα: Απεβίωσαν και κηδεύονται Δευτέρα και Τρίτη

Πάτρα: Φωτιστικό έπεσε μπροστά από το θέατρο Απόλλων – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός ΦΩΤΟ

Ιστορικές ρίζες σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν

Ακραία φαινόμενα από την καταιγίδα εξπρές – Ποιες περιοχές πλήγησαν

Το ιδιαίτερο nail trend που ξεχωρίζει αυτό το καλοκαίρι