Εντυπωσιακή άνοδος της δημοτικότητας του Ερντογάν

14/08/2016 | 07:31

Θεαματική άνοδο παρουσιάζει η δημοτικότητα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σχεδόν δύο στους τρεις Τούρκους δηλώνουν ότι εγκρίνουν την πολιτική του, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll δείχνει ότι το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από το έργο του προέδρου της Τουρκίας.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 21 μονάδες σε σύγκριση με μια αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου. Είναι επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2012, όταν ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός της χώρας. 

Από την άλλη, το 27% (από 47% τον Ιούνιο) δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την πολιτική που εφαρμόζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.275 προσώπων στο διάστημα μεταξύ 28 Ιουλίου-1ης Αυγούστου, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)