Εντοπίστηκε νεκρός στο ιστιοφόρο, που βυθίστηκε στην Ιταλία

19/08/2024 | 14:59

Ενας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι ο νεότερος προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου του ιστιοφόρου γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 ανθρώπους και βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

«Ενας νεκρός εντοπίσθηκε στο κύτος, αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το βάθος των 50 μέτρων», εξήγησε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Περιλαμβάνεται στους επτά αγνοούμενους που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και είναι τέσσερα άτομα βρετανικής, δύο αμερικανικής και ένα καναδικής υπηκοότητας.

 

Η ακτοφυλακή και πυροσβέστες διέσωσαν 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή κατά την ανατολή του ηλίου.

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Ελικόπτερο, σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Το Bayesian είχε ναυπηγηθεί στην Τοσκάνη το 2008 και ανακαινίσθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TGCom 24.

Το ιστιοφόρο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό κατάρτι από αλουμίνιο το οποίο, με ύψος 75 μέτρα, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο . Τα πανιά του είναι συνολικής επιφάνειας 3.000 τ/μ.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)