Ενωση Εισαγγελέων για το «να πάμε κανέναν φυλακή» του Πολάκη: Σεβαστείτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

18/10/2018 | 17:32

Την σφοδρή αντίδραση της Ενώσεως Εισαγγελέων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρξουν φυλακίσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Η Ενωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τοποθέτηση Πολάκη, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της «για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή  της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,

– Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση  απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες  λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

– Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της  που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Περίπατοι με την “Τζιοκόντα”

Συνελήφθησαν 8 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Το μήνυμα της Αφρικής στον κόσμο: Θέλετε να γίνετε μέρος του επόμενου οικονομικού θαύματος;

Ματίας Αλμέιδα: Σήμερα το μεσημέρι θα έχω συνάντηση που θα καθορίσει το μέλλον της ΑΕΚ

Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι

«Είναι μικρότερος από μένα»: Η Μέλανι Χάμρικ δεν δίνει δεκάρα για τα 44 χρόνια που τη χωρίζουν από τον Μικ Τζάγκερ

Αχαΐα: Το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης Φάμελλου