Ηλεία: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Αστεραίικα Αμαλιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτιωμένη φαίνεται πως είναι η εικόνα αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Αστεραίικα Ηλείας, με τις πυροσβεστικές να φτάνουν άμεσα στο σημείο. 

Το απόγευμα συνεδρίασε το έκτακτο συντονιστικό όργανο. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, «το μέτωπο της φωτιάς, το οποίο ήταν και το πιο επικίνδυνο και κατευθυνόταν προς την κοινότητα Κορυφή έχει οριοθετηθεί, όπως και ένα άλλο μέτωπο προς την πλαγιά του Γερακίου».

Νεότερη ενημέρωση 

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς, με το μέτωπο που είχε κατεύθυνση προς το Περιστέρι, να συνεχίζει να καίει αλλά με αισθητά μειωμένη ένταση, ενώ οι φλόγες από την πλευρά της Κορυφής έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Οι εναέριες ρίψεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από τα εννέα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, με στόχο να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο πριν τη δύση του ηλίου. Παράλληλα, εξακολουθούν να είναι ενισχυμένες και οι επίγειες δυνάμεις.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Γεράκι  Αμαλιάδας στην  Ηλεία. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση, έχει κινητοποιήσει ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 102 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμουν 14 εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύεται από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την προστασία οικισμών και καλλιεργειών.

Η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος με πεύκα, το οποίο έχει καεί στο παρελθόν και είναι δύσκολα προσβάσιμο, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας, στο Περιστέρι, παρουσία των αρμόδιων φορέων της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Ilialive. Σκοπός της σύσκεψης είναι η άμεση αξιολόγηση της κατάστασης, η ενίσχυση του σχεδιασμού και ο συντονισμός όλων των διαθέσιμων μέσων.

Ανάμεσα στις δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρεί και κλιμάκιο Ρουμάνων πυροσβεστών.

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Στο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Δημήτρης Παλούμπης

Συνεχίζουν να πέφτουν “βροχή” τα πρόστιμα για κράνη – Πόσα στη Δυτ. Ελλάδα αυτή την εβδομάδα

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

Καθηγήτρια κατέρρευσε σε σχολείο μπροστά στους συναδέλφους της και λίγη ώρα μετά ξεψύχησε