Ένας 10χρονος “χάκαρε” το Instagram

04/05/2016 | 22:23

Αμοιβή 10.000 δολαρίων δόθηκε σε ένα 10χρονο αγόρι από τη Φινλανδία αφού κατάφερε να βρει ένα σφάλμα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία παρέχει τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Το αγόρι, το οποίο στην ουσία δεν θα έπρεπε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για ακόμη 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να σβήνει σχόλια που είχαν γίνει από άλλους χρήστες.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το σφάλμα διορθώθηκε «άμεσα» και έδωσε αμοιβή 10.000 δολαρίων στον 10χρονο Γιάνι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο μικρός είχε στείλει τον Φεβρουάριο e-mail στο Facebook, γνωστοποιώντας την ανακάλυψή του. Οι μηχανικοί ασφαλείας της εταιρείας δημιούργησαν ένα δοκιμαστικό λογαριασμό στο Instagram για τον Γιάνι, προκειμένου αυτός να αποδείξει τη θεωρία του -κάτι που φυσικά έκανε.

Ο 10χρονος είναι ο νεότερος σε ηλικία «κυνηγός σφαλμάτων» στον οποίο έχει δοθεί αμοιβή. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει πληρώσει από το 2011 συνολικά 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε «κυνηγούς σφαλμάτων».

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»