Ελεκίστρα και Σούλι να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων

Την κήρυξη των Τοπικών Κοινοτήτων Ελεκίστρας και Σουλίου, του Δήμου Πατρέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, η οποία κοινοποιείται και στους: Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος σημειώνει:

«Ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 28/07/2021, οι Τοπικές Κοινότητες Ελεκίστρας και Σουλίου του Δήμου Πατρέων, πλήγηκαν ιδιαίτερα σφοδρά, καταστρέφοντας κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ. 

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των Τ.Κ. Ελεκίστρας και Σουλίου του Δήμου Πατρέων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία». 

                                                                       

 

Πάτρα: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως Κριμαίας

Βιταμίνη D: Ένας φυσικός σύμμαχος για το δέρμα μας

Είναι… απλησίαστες οι τιμές στα luxury brands; Δείτε γιατί

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

Στην αντεπίθεση ο Μαραντίνης: Η ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του για το «μονόπρακτο παραλήρημα» 

Οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων: Ιδιαιτερότητες που απαιτούν ειδική φροντίδα

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Ο Έλληνας «Μεσι» κρέμασε τα παπούτσια του και ξεκινά την καριέρα του ως ατζέντης

Γαλλία: Υπό κράτηση Παλαιστίνιος για επίθεση με καρέκλα σε ραβίνο