Ελ Σαλβαδόρ: Κατάσχεση 6,3 τόνων κοκαΐνης, μετά από επιχείρηση στον Ειρηνικό Ωκεανό

21/06/2025 | 09:57

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε την Παρασκευή 20/6, την κατάσχεση 6,3 τόνων κοκαΐνης και τη σύλληψη 17 υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών, σε τέσσερις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι επιχειρήσεις, τις οποίες ο Μπουκέλε χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου», διεξήχθησαν στο διάστημα μεταξύ 2 και 10 Ιουνίου, σε απόσταση περίπου 1.000 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της χώρας. Ακινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι. Σε τέσσερα από αυτά βρέθηκαν ναρκωτικά των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 157,4 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνελήφθησαν τρεις Μεξικανοί, ένας Κολομβιανός, τρεις Γουατεμαλτέκοι και δέκα υπήκοοι Ισημερινού, σύμφωνα με τον Μπουκέλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην ιστορία του Ελ Σαλβαδόρ».

Το Ελ Σαλβαδόρ και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής βρίσκονται στην διαδρομή που ακολουθούν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από χώρες όπως η Κολομβία, το Περού και ο Ισημερινός, με προορισμό την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Συνολικά 27,2 τόνοι ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας 681,1 εκατ. δολαρίων, κατασχέθηκαν το 2024 στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πάτρα: Νταλίκα παρέσυρε γυναίκα! ΦΩΤΟ ΣΟΚ

Πάτρα: Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα στα Δεμένικα – Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Μανέτας

Ακυβέρνητο σκάφος στο Αίγιο

Πάτρα: Δικυκλιστής έπεσε στις μπάρες του τρένου και τραυματίστηκε

Πάτρα: Φόβος και τρόμος ηλικιωμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα – “Έκοβε” βόλτες με ΙΧ στην πλ. Γεωργίου!

Τραγωδία: ΙΧ καρφώθηκε σε ελιά, νεκρός ένας ανήλικος!

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Μακύνεια Ναυπακτίας – Ήχησε το 112 – ΝΕΟΤΕΡΑ – ΦΩΤΟ ΚΑΙ BINTEO