Εκτός εδωλίου η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

13/03/2024 | 11:56

Δεν θα δικαστεί η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και πέντε ακόμα πρωτοδίκως αθωωθέντες για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα που είχε κοστίζει τη ζωή σε 25 ανθρώπους τον Νοέμβριο του 2017.

Το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλλαν οι έξι για τους οποίους ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία κατά της αθώωσης τους προβάλλοντας τον εκπρόθεσμο χαρακτήρα της εισαγγελικής έφεσης.

Μετά από την εξέλιξη αυτή η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους οκτώ κατηγορουμένους που είχαν κριθεί ένοχοι.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου «η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη χωρίς να υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη.»

Για την υπόθεση δικάζονται οκτώ στελέχη της αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης που ανά περίπτωση φτάνουν τα έξι έτη.

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Μπήκε σπίτι του, τον απείλησε με όπλο και τον χτύπησε για να καταθέσει ψέμματα στις Αρχές!