Εκστρατεία για την επιστροφή των γυναικών στα βιβλία ιστορίας

Η Βρετανίδα συγγραφέας, Κέιτ Μος η οποία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει τις φωνές των γυναικών, επιστρέφει με μία νέα παγκόσμια εκστρατεία.

Με τίτλο #WomanInHistory η εκστρατεία που ξεκίνησε ήδη ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, θα προβάλλει κάθε γυναίκα που έχει αγνοηθεί στα βιβλία ιστορίας.

Η συγγραφέας εξήγησε ότι θέλει να δώσει στις φωνές των γυναικών την ευκαιρία να ακουστούν και στις ιστορίες τους την ευκαιρία να τιμηθούν.

Στην έρευνά μου για τα μυθιστορήματά μου, συνεχώς διαπίστωνα πόσο εύκολα τα επιτεύγματα των γυναικών εξαφανίζονται ή μένουν εκτός των επίσημων βιβλίων ιστορίας, κι αυτό με ενέπνευσε για την εκστρατεία, ανέφερε.

Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ονομάσουν όποια γυναίκα αποτελεί έμπνευση για εκείνους χρησιμοποιώντας το hashtag #WomanInHistory on Instagram or Twitter. Τα ονόματα θα αποκαλυφθούν στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Pan Macmillan την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Η συγγραφέας δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον ενθουσιασμό όλων και τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών.

«Μέσα στις πρώτες ημέρες από την έναρξη της εκστρατείας είχαμε χιλιάδες υποψηφιότητες απ’ όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Συρία, το Ιράν, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία. Γυναίκες από το μακρινό παρελθόν, το πρόσφατο, καθώς και εκείνες που γράφουν ιστορία σήμερα» σημείωσε.

 

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας