Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η άνοδος στο Χρηματιστήριο

14/03/2023 | 16:48

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την πίεση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,11%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.068,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,77%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 92,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,13%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές Eurobank (+3,38%), της Alpha Bank (+2,83%), της Πειραιώς (+2,40%) και της Εθνικής (+2,37%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,25%), της Quest Συμμετοχών (-1,20%) και της Jumbo (-0,95%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+3,41%) και των Τραπεζών (+1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των κατασκευών (-1,03%) και του Πετρελαίου (-0,87%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Alpha Bank με 6.834.171 και 3.987.521 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 13,704 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7.247 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 32 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Frigoglass +5,17 Meremeren +4,51%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σπύρου -20,00% και ΚΡΕΚΑ -18,24%.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!