Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η άνοδος στο Χρηματιστήριο

14/03/2023 | 16:48

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την πίεση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,11%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.068,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,77%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 92,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,13%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές Eurobank (+3,38%), της Alpha Bank (+2,83%), της Πειραιώς (+2,40%) και της Εθνικής (+2,37%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,25%), της Quest Συμμετοχών (-1,20%) και της Jumbo (-0,95%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+3,41%) και των Τραπεζών (+1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των κατασκευών (-1,03%) και του Πετρελαίου (-0,87%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Alpha Bank με 6.834.171 και 3.987.521 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 13,704 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7.247 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 32 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Frigoglass +5,17 Meremeren +4,51%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σπύρου -20,00% και ΚΡΕΚΑ -18,24%.

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα