ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Απόλυτος κυρίαρχος ο Τάνακ με Hyundai 

28/06/2025 | 20:47

Σήμερα, στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, στην 3η ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αθήνα, ο Οτ Τάνακ, ο Εσθονός πρωταθλητής του 2019, οδήγησε απίστευτα το Hyundai N i20 Rally1 και έκανε τον καλύτερο χρόνο από όλους τους οδηγούς στις 5 από τις 6 ειδικές διαδρομές!

Με αυτό το χαρακτηριστικό, βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα με διαφορά 43,6 δευτ. από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, που ήταν ταχύτερος στη 1 από τις 6 ειδικές της ημέρας, δεν πήρε ρίσκα οδηγώντας το Toyota GR Yaris Rally1, και ίσως τα κρατάει για αύριο, όπου θα έχουμε 4 πολύ απαιτητικές διαδρομές, που ουσιαστικά είναι από δύο περάσματα στις ειδικές Σμόκοβο (26,16 χλμ.) και «Ταρζάν» (23,37 χλμ.). Δηλαδή θα έχουμε 99 αγωνιστικά χιλιόμετρα που κρύβουν παγίδες, έπειτα από όσα είδαμε χθες και σήμερα με τα αμέτρητα κλαταρίσματα.

Τρίτος στη γενική κατάταξη ο Αντριέν Φορμό με Hyundai, που έπαθε κι αυτός κλατάρισμα. Απέχει σχεδόν ενάμιση λεπτό από τη δεύτερη θέση, που σε κανονικές συνθήκες αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται.

Όμως στο Ακρόπολις αν δεν φτάσεις στο τελευταίο μέτρο του τερματισμού, ποτέ δεν είσαι σίγουρος.

Ούτε ο Έβανς με το Toyota απειλεί τον Φορμό, όντας πίσω του 56 δευτ., ενώ και ο Νεβίλ με το Hyundai και τα κλαταρίσματα, είναι 5ος.

Μεγάλες εγκαταλείψεις σήμερα. Ο Ροβάνπερα με το Toyota εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, ενώ και ο Κατσούτα με ένα ακόμα Toyota είχε έξοδο, κόλλησε και εγκατέλειψε.

Οι Μούντσερ και ΜακΕρλιν είχαν πρόβλημα με το χειρόφρενο στα Ford Puma Rally1, ενώ ο Adrien Fourmaux τερμάτισε με ξεζανταρισμένο ελαστικό.

Εγκατέλειψε και ο Ιορδάνης Σερδερίδης που οδηγούσε ένα Ford Puma Rally1, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με θερμοπληξία!

Ήταν πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη, και τώρα πρώτος συμπατριώτης μας είναι ο Γιάννης Πλάγος της Ελληνικής Αστυνομίας στην 31η θέση, οδηγώντας Skoda Fabia.

ΠΗΓΗ

Θ. Κοντογεώργης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πολιτική ευθύνη πρέπει να αναλαμβάνεται

Από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου οι εγγραφές και μετεγγραφές για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με τη ζέστη; Το απροσδόκητο κόλπο που θα σας βοηθήσει

Αθηνά Οικονομάκου: «Ο Μπρούνο είναι τόσο σημαντικός άνθρωπος για μένα»

H ιστορία πίσω από το πιο διάσημο side-eye του Χόλιγουντ: Η Σοφία Λόρεν ήταν κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Σουαλιό Μεϊτέ από την Μπενφίκα

Ο Ιάσονας στην Επίδαυρο

Σκληρό μήνυμα Χαμενεΐ προς ΗΠΑ: «Παραλογισμός να περιμένουν να παραδοθούμε σε ένα άλλο κράτος»