Εκλογές “βλέπει” στην Ελλάδα ο Ντάισεμπλουμ

14/01/2017 | 17:38

Την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα L’ Echo (έκδοση Σαββατοκύριακου), με κεντρικό τίτλο «Η περισσότερη Ευρώπη δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά μας».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την Ελλάδα και για το κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Το μεγάλο ερώτημα, σημειώνει, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.

Σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με το χρέος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το χρέος αποτελείται από το ύψος του ποσού, τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν και τη διάρκεια αποπληρωμής, και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού των δανείων, αλλά, από την άλλη μεριά, έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, ενώ ο ίδιος δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα περισσότερα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Παραδέχεται μάλιστα ότι όταν πολλά χρήματα διατίθενται για την αποπληρωμή χρεών, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι με τις μεγάλες περιόδους αποπληρωμής και τα χαμηλά επιτόκια το κόστος παραμένει σχετικά περιορισμένο. 

Πηγή: parapolitika.gr

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Παράταση δύο ημερών για όλα τα ΑΦΜ

Άγριο μποξ μεταξύ λαγών!

Άρης Μουγκοπέτρος: Ζω από θαύμα, δεν θέλω να τον δω ούτε ζωγραφιστό αυτόν που μου έδωσε την κροτίδα

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 27χρονης που πέθανε μετά τη γέννα 

Βίβιαν Σαμούρη: «Η συμβολή των μαιών στην μαιευτική, είναι πολυδιάστατη και αναντικατάστατη»

Είναι λόγος ανησυχίας η περίοδος μεγάλης διάρκειας;

Ελαιόφυτο Αγρινίου: Νεκρός 67χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Αιμορροΐδες και διατροφή: Ποια είναι η σχέση τους;